WOLF – Mijn Pop-Up Restaurant

We kunnen tegenwoordig niet omheen de containers op het Woodrow Wilsonplein die er neergepoot werden voor het VTM programma Mijn Pop-Up Restaurant. Ik moet eerlijk bekennen, ik heb bitter weinig afleveringen gezien van het nieuwe format, maar als er iets beweegt in Gent, moet dat bekeken worden! Reserveren ging wat moeilijk, maar uiteindelijk weten we toch een tafeltje voor twee te strikken voor een lunch over de middag.

wolfDat de Pop-Up in Gent WOLF heet en gerund wordt door Stefanie en Maël, zover waren we al mee. Dat het concept Vlaamse klassiekers is – bereid op twee manieren: klassiek en in een nieuw jasje gestopt – wisten we ook al. Dit alles samengegooid met nog vier concurrerende steden verspreid over Vlaanderen, commentaar van Sergio Herman en veel camera’s levert ongetwijfeld leuke teevee op. Maar daarvoor zijn we hier niet gekomen, we zijn er om het eten te proeven. Heeft Sergio gelijk dat hij stiekem een potje mee naar huis wou nemen of is het een leuke show die voor de camera wordt opgevoerd?

IMG_20140506_083856[1]We kiezen voor de menu van 50 EUR. Deze wordt ons voorgesteld in een klein, retro boekje. We starten met een glas witte wijn en een klein hapje op basis van feta, wortel en gember. Eenvoudig, maar de smaken zitten goed.  Het voorgerecht volgt vlotjes en heeft asperges als centraal thema. De klassieke bereiding is ‘asperges à la flamande’ – voor de leken: asperges klaargemaakt in klare boter met eitjes –  het nieuwe jasje bestaat uit een crème van asperges met coquille, lente-ui en rode biet. Lekker!

IMG_20140506_083812[1]Mijn tafelgenoot heeft intussen een zicht over de ganse Pop-Up en keuken, ikzelf kan een blik werpen op de passage aan de Zuid tijdens het drukke middaguur. We zitten in een container, maar daar merk je niet zo bijster veel van. De ruimte kan rekenen op veel lichtinval door de grote ramen en dat maakt de ruimte er alleen maar gezelliger op.

Niet veel later volgt ons hoofdgerecht, opnieuw in twee varianten. De klassieker is vol-au-vent met puree en krijgen we voorgeschoteld in kleine kookpotjes van Le Creuset om vervolgens uit te scheppen in een retro bordje – ik had er eentje van Stad Gent, met spreuk ‘Hou ende Trou’. Een charmant detail! De hedendaagse versie bestaat dan weer uit kip, malse kalfszwezerik, aardappel, schuim van truffel en een crème van champignons, geserveerd op een strak bord . IMG_20140506_063122[1]Opnieuw is alles in orde en zitten de smaken goed. WOLF profileert zich met de slogan ‘onstilbare honger’, en je zorgt er beter voor dat je met dat gevoel binnenkomt, want de porties zijn ruim en het feit dat het voor- en hoofdgerecht op twee wijzen wordt geserveerd, vult de maag al snel. Als een echte zoetebek kijk ik uit naar de afsluiter van het menu. We krijgen ons dessert op oude bordjes met bloemmotief met drie stukjes brownie, cashew, sabayon van Gruut en afgewerkt met citrusvruchten. Dit stemt me helemaal in mijn nopjes én bevat opnieuw een knipoog naar Gent.

IMG_20140506_063204[1]Ons verdict: hoort WOLF bij de beste restaurants van Gent? Nee dat niet, maar ze hebben een origineel concept en we hebben lekker gegeten! De bediening was hartelijk en we hebben een leuke lunch achter de rug.

Meer info: Facebook en Website.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s