Zukini Salad Bar

Open vanaf maandag 26 januari 2015 in de Overpoortstraat-shoppingcenter.

Zukini is een innovatieve saladebar-concept waar healthy fastfood (of fast fresh) aan een betaalbare prijs centraal staat. Een saladebar waar de klanten zélf hun slaatje kunnen samenstellen in 3 eenvoudige stappen (dus customer made). Het concept is gebaseerd op een sociologische trend: het aannemen van gezonde(re) eetgewoontes, waarbij een breed cliënteel beoogd wordt, die het genieten willen combineren met een gezonde, actieve levensstijl.

zukini

Concreet wil dit zeggen dat er een vijftal suggesties van maaltijdsalades op het menu staan, maar als je niks voelt voor deze suggesties, kan je ook à la minute je eigen slaatje laten samenstellen. De ingrediënten zijn verse biologische groenten en fruit, biologisch vlees (rundsvlees/varkensvlees/kip). Iedereen komt dus aan zijn trekken, zowel de vegetariër, als de veganist en de vleeseter. Er wordt ook gewerkt met de zogenaamde superfoods zoals boerenkool, quinoa, jonge spinazie, rode biet, pompoen, noten, … In de zomer zullen smoothies en juices verkrijgbaar zijn, in de winter verse soep.

Alles staat in het teken van gezonde voeding, dus Coca Cola en gelijkaardige frisdranken worden er niet verkocht. Deze dranken worden vervangen door biologische/organische frisdranken zoals Little Miracle, Arizona, Vita Coco, … Ook gezonde snacks zoals BeKind repen, Urban Fruit of de rauwe chocolade van Lovechock.
Op termijn komen er ook themadagen zoals Meatless Mondays (waarin er helemaal geen vlees geserveerd wordt op maandag), Waffle Wednesdays (waarin er zwarte-chocolade-courgette-wafels geserveerd worden) en Detox Fridays (waarin er grastarwe shots uitgedeeld worden). Ook workshops rond gezonde voeding, yoga of kookworkshops rond raw food komen er binnenkort aan bod tijdens de weekends.
De saladebar (70 vierkante meter, tussen de 14 en de 20 zitplaatsen) is gelegen in de Overpoortstraat, in het kleine shoppingcenter “Overpoort Shopping”.
De openingstijden zijn: van maandag tot vrijdag van 11 tot 20h en op zaterdag van 11 tot 18h. De inrichting is van de hand van NOPA Design, die True Beans, alsook het pop-up restaurant WOLF onder handen genomen hebben in Gent.
Meer info kan je vinden op hun Facebookpagina of de website.
zukini2 zukini3 zukini4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s