Konfijten van Callas Confiture

Gisteren was ik te gast bij Callas Confiture in de thuisbasis aan de Dampoort, na een warme uitnodiging van Karen Depoorter – bezielster achter die lekkere potjes vol vruchten – om kennis te maken met haar nieuwste creaties voor deze winter: konfijten! Daar doe je mij dus een plezier mee. Samen met nog een aantal foodbloggers (*illyvanilly*, Goestjes, Hap en Tap, Why Not Monday en Au Bain Marieke) mochten we aanschuiven aan de feestelijk versierde tafel met romantisch servies voor een heuse kookworkshop.

Een woordje introductie voor zij die nog niet bekend zijn met Callas Confiture. Callas Confiture ontstond door een fruitoverschot in de tuin van Karen en veel geëxperimenteer om de authentieke confituursmaak terug tot leven te wekken. Vergeet de plakkerige supermarktpotten, een echte confituur hoort zo niet te smaken. En aldus ging Karen aan de slag om de gasten in haar toenmalige B&B Callas heerlijke confituur te kunnen serveren. Die werden goed gesmaakt en uiteindelijk begon her en der de vraag te groeien of Karen wel niet eens een potje meer zou kunnen maken. Natuurlijk kon ze dat. Callas Confiture werd zo geleidelijk aan geboren en bleef maar groeien. Intussen kan je haar potjes in heel wat verkooppunten over het land vinden. Maar het bleef kriebelen, en met de winter en de feestdagen in het vooruitzicht, zou een konfijtje dan niet eens lekker kunnen smaken? Geef toe, de plakkerige, veel te zoete uienkonfijten van in de supermarkt met grote peperbollen zijn nu niet echt een culinair hoogtepunt. Wel ja, dacht Karen, ik kan dat veel beter en ze sloot zich drie dagen op in haar keuken. Et voilà, drie smaken konfijten werden toegevoegd aan het assortiment!

20141104_194316

Over tot de orde van de avond: koken en konfijt-pairing. We gaan meteen aan de slag met de veenbessen konfijt voor het aperitiefglaasje. Een groepje hield zich bezig met het versnijden van rauwe zalm in blokjes, gemarineerd in citroensap, en decoreerde de glaasjes met gemixte erwtjes en een schepje veenbessen konfijt. Intussen nam een ander groepje de voorbereidingen voor het hoofdgerecht voor hun rekening. We maakten een marinade met honing, sojasaus, gember en arachideolie en lieten een aantal kabeljauwfilets hierin even marineren. Er werd mango fijn gesneden en gebakken in een grillpan, aardappelen gekookt en een slaatje bereid. Uiteraard kinderspel voor al die foodbloggers, leren voor mij geblazen. Enfin. Aperitief! Tijd om die glaasjes te besnuffelen en keuren. De combinatie blijkt een schot in de roos en het schepje veenbessen konfijt zorgt voor een mooi evenwicht in het glaasje. Iedereen aan tafel is het eens, nummer 1 is geslaagd.

De kabeljauw wordt intussen in de mega-oven van Karen geplaatst en begint heerlijk te geuren. Yes, mijn maag is klaar voor ontvangst. We serveren de kabeljauw met een slaatje, aardappeltjes in de schil en gegrilde mango. En daar bovenop nummer 2: de rode uien konfijt. Opnieuw feest. De rode uien konfijt smaakt puur. En naar uien. Zoals het hoort. Wat een verschil met de zoete gelei die in de supermarkt te vinden is. Unaniem goedgekeurd.

20141104_211013

Tijd voor een dessertje dan maar? Geen zoetigheden, maar kazen. Karen koos een assortiment kazen uit om te combineren met brood in de oven en een toefje braambessen-laurier konfijt – zie hier nummer 3. Mijn persoonlijke favoriet. Deze is echt heel uniek van smaak. Ik zou hem eigenlijk best zo ’s morgens op mijn boterham kunnen smeren.

Conclusie? Het werd een onwijs leuke avond, met leuke ontmoetingen en nieuwe gezichten, maar vooral met lekker eten, perfect afgewerkt met de konfijten van Karen. Ze zijn meer dan goedgekeurd. Perfect om cadeau te doen of zelf mee aan de slag te gaan deze winter en de bijhorende feestdagen. De drie konfijtsmaken zitten apart verpakt in een mooie wikkel, waarop ter inspiratie nog een origineel receptje staat. Een grote dankuwel aan Karen voor de inspiratie én Deborah van King George om alles in goede banen te leiden.

Zin om de potjes uit te testen? Meer info over verkooppunten kan je vinden op de Facebookpagina en website van Callas Confiture. Naast het bekende assortiment zijn er ook geleien, marmelades, vruchtenboters en nu ook konfijten.

20141104_194823

20141104_202950

20141104_194440

20141104_215419

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s