Restaurant Vrijmoed

Na enkele maanden geduld te oefenen – vier maand op voorhand reserveren blijkt soms niet vroeg genoeg te zijn – hadden we eindelijk een tafeltje te pakken bij deze recente Michelinster: Restaurant Vrijmoed. Te vinden vlak naast oud-collega Joost Arijs in de Vlaanderenstraat. Voor jong talent ben je hier dus in de juiste straat. Kort historiekje? Michaël Vrijmoed, een dertiger, was acht jaar sous-chef in het driesterrenrestaurant Hof van Cleve en de rechterhand van Peter Goossens en opende ongeveer een jaar geleden in een stijlvol gerenoveerd herenhuis zijn eigen restaurant. Deze rijzende ster dienden we natuurlijk te verkennen.

IMG_20140321_091036We gingen van start met de huisaperitief op basis van bloedappelsien en gin. Een aangename verfrissing. Het maandmenu bestaat uit vier of vijf gangen, gewoon of in de groenten-variant. Je hebt ook de keuze om af te sluiten met een kaasbordje. Er volgden enkele hapjes vooraleer we besloten om te kiezen voor het vier-gangenmenu begeleid met de wijnselectie. De jonge sommelier Benjamin De Buck neemt deze voor zijn rekening. Deze maand (maart) had als eerste voorgerecht een winterse salade met curry, avocado en appel. Een zachte en frisse start, het begin zat alvast goed, dat smaakte je meteen. Bring it on, Michaël! Daarna volgde er een tweede voorgerechtje met sint-jacobsvrucht en zandwortel, afgewerkt met macadamianoten, geserveerd in de kleine, diepe kern van een groot bord. Niets op aan te merken: telkens mooie, verfijnde bordjes, met volle en zuivere smaken. De uitgekozen wijnen zijn uitstekend.

Restaurant Vrijmoed is klassiek ingericht, geen open keuken, dus daarom volgende tip als tussendoortje: Chef Michaël – zelf trouwens om op te eten – kan je in zijn natuurlijke habitat bewonderen wanneer je de trap richting toiletten afdaalt. Na dit intermezzo volgde ons hoofdgerecht op basis van rund, sjalot en rode biet, begeleid met een glas rode wijn. Daarbij aardappel, maar dan heruitgevonden in een lichte mousse. We kregen héérlijk mals vlees dat in je mond smolt. Toppertje. Alleen al voor dit gerechtje zou je terugkomen, dit is genieten.

IMG_20140321_090846

Afsluiten deden we met een dessert dat bestond uit chocolade, ijs van aardpeer en cocos met een prima dessertwijntje erbij, alles mooi en origineel geserveerd. Een perfect slotstuk van onze avond.

We zijn onder de indruk. Geen stijve bedoening, maar dit is een zaak die duidelijk zijn eigen ding doet. Pure, creatieve keuken en alles toch lekker herkenbaar. De bediening is attent en de gangen zitten goed qua timing. Je betaalt uiteraard iets meer dan in een gewoon restaurant, maar het zijn geen exuberante prijzen.

Meer info kan je vinden op hun website, althans wanneer je voorbij de schitterende kijkers van Michaël raakt – ik deed er zo’n vijf minuten over.

PS: Maak er een gezellig weekend van! Nog op zoek naar een overnachting in Gent of Hotels in Gent?

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s