Eat Love Tastings*

*Update: intussen gesloten. Vervangen door Chix Rôtisserie.

Eat Love Tastings* bevindt zich in Onderbergen waar je vroeger restaurant Mineral kon vinden.  Mineral hadden we in het verleden al eens uitgetest en goed bevonden, dus wilden we wel eens weten wat de nieuwe invulling inhield.

Valentina Gatti (die de Mineral destijds had overgenomen) vond dat het tijd was voor een ommezwaai en creëerde een nieuw concept, waar smaak en proeven centraal staat. Tastings staat voor het ontdekken en delen van nieuwe smaken met je tafelgenoten. Je kan kiezen tussen kleine en grote proevertjes om een gevarieerd aantal smaken te ontdekken. Een echt hapjes-restaurant. Het interieur is strak, maar sfeervol aangepakt. Er hangt een gezellige en leuke sfeer.

Eat Love Tastings* flirt met groenten tijdens de ‘Week van de Smaak’ met een aangepast menu. Voor 43 EUR krijg je 2 bar bites, 2 main dishes en 1 sweet. Laat ons de ‘Week van de Smaak’ maar letterlijk nemen door zoveel mogelijk te ontdekken! Alles werd aan tafel bondig uitgelegd door Valentina en je had de mogelijkheid om voorkeuren door te geven naargelang je persoonlijke smaak. Er is een mooie wijnkaart, waar je de wijn ook per glas kan bestellen.

De knipoog naar groenten bestaat bij de bar bites uit:

bar bites

We krijgen voorgeschoteld, met telkens een deskundig woordje uitleg:

De burrata en de foccaccia met humus. Heerlijk, vooral die burrata, wat een lekkere mozzarella! Gevolgd door paté en croute met linzen en de dille tempura met bloemkoolcrème. Er volgt ook nog een roerei met krokant gebakken soldaatjes. Er wordt ook telkens een mandje versgebakken brood geserveerd. We zijn onder de indruk van de verrassende smaakcombinaties en delen graag onze porties onder elkaar. Dit belooft!

IMG_20131124_080933IMG_20131124_080903IMG_20131124_080705

De bediening verloopt heel vlot en correct en niet veel later volgen onze kleine hoofdgerechtjes, waarbij de aangepaste kaart dit voorziet:

main dishes

We krijgen de cannelloni van prei met bospaddestoelen, de eigenzinnige waterzooi van wintergroenten en witte kool met aardappel en zijn opnieuw zeer aangenaam verrast. De borden zien er niet alleen leuk uit, maar we krijgen de groenten zoals we ze nog niet eerder gegeten hebben.

IMG_20131124_080435 IMG_20131124_080501

IMG_20131124_080647

We sluiten de avond af met een zoete toets en krijgen als dessertje de chocolade met pastinaak en citroen.

sweetsIMG_20131124_080611

Pastinaak met chocolade? Ik hoor jullie al denken, maar wacht tot je geproefd hebt. Dit past perfect samen en als afsluiter kan dit wel tellen.

Onze mening: we zijn zeer tevreden met dit nieuwe concept! We hebben veel kunnen proeven en ontdekken, wat uiteindelijk de bedoeling van Eat Love Tastings* is. Missie meer dan geslaagd. We hebben genoeg en lekker gegeten, verlaten het restaurant met een leuk gevoel en kunnen terugblikken op een zeer aangename avond. We willen zéker nog eens teruggaan om de gewone kaart te ontdekken.

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s