In Fine Parfums + Give Away

In het hart van het centrum van Gent, aan het François Laurentplein kan je In Fine Parfums – een parfumhuis met een bijzondere collectie – vinden. De zaak is gevestigd in een stijlvol pand met een fris interieur. In Fine is een apart parfumconcept met een uitgebreide collectie karakterparfums naar eigen creatie van de Franse parfumeur Jean Patout uit Avignon, met meer dan 30 jaar ervaring. Bij In Fine kan je ook terecht voor workshops op maat of kan je ook boeken als event of een leuke teambuilding-activiteit.

DSC00306

DSC00309Het concept? In Fine gaat terug naar de basis van de parfum, zonder beïnvloeding van merken, design van een flacon of marketing. Het is een persoonlijke, gevoelsmatige beleving, waarbij je je neus leert gebruiken zonder blokkades en die zelf een eerlijke keuze laat maken. De beleving is voor zowel man als vrouw toegankelijk en je kan die zowel individueel als in groep beleven. En hoe kan je nu bepalen welke parfum bij je past? Door een parfumdegustatie uiteraard. Ik besluit om me helemaal te laten onderdompelen in deze kleurrijke wereld van geuren en Eva – de charmante dame van In Fine Gent – zal me begeleiden in het maken van mijn keuzes.

DSC00311De eerste stap in het bepalen van het parfum dat bij je past, is alle geuren uit de reeks degusteren. Begin niet te panikeren wanneer je voorgaande zin leest, hier geen helse overweldiging van duizend geuren door elkaar zoals in een klassieke parfumerie,  waarbij je gegarandeerd binnen de 5 seconden Kopfschmerzen mag verwelkomen. We degusteren op basis van alcoholvrije gel-testers. Alcoholvrij, want anders is onze neus na 3 à 4 geuren reeds verzadigd. Vergeet het testen van parfums op kaartjes, deze gels laten toe om meer geuren te ruiken. De alcoholvrije testers kunnen ook gespoten worden in een glas om de geur volledig tot zijn recht te laten komen. Af en toe is het zelfs aangeraden om te ruiken aan koffiebonen, zodat we onze neus weer kunnen neutraliseren. Eva raadt mij aan om toch reeds selectief te zijn in het uitpikken van favoriete geuren. Ik kom uit de eerste test met een selectie van 7 parfums.

DSC00312Eva onderwerpt mij nu aan een blinde geurtest, waarbij ik telkens dien te kiezen uit twee van mijn keuzes. Nu blijven er nog vier parfums over, die qua karakteristieken niet te ver uiteen liggen. Mijn neus houdt blijkbaar van frisse, subtiele en bloemige geuren met een amber- of poedertoets in en licht op die manier bepaalde facetten van mijn karakter toe. Er wordt bij In Fine nl. vertrokken vanuit de idee dat er een relatie bestaat tussen de menselijke karaktereigenschappen en zijn voorkeursgeuren. Nu worden mijn vier favorieten op mijn truitje gespoten – nu in de versie met alcohol – zodat deze zich kunnen vermengen met mijn eigen (uiterst appetijtelijke) lichaamsgeur. Na enkele minuten wachten mag ik ruiken en kies ik mijn favoriet: een parfum op basis van amber met frisse en bloemige toetsen. De poederige toetsen van de afvallers blijken mijn neus uiteindelijk toch niet te bekoren.

In Fine heeft ook een eigen cadeauconcept: omdat een parfum persoonlijk is, kan je een stijlvol doosje schenken met daarin een lege flacon. De ontvanger kan zelf de degustatie beleven en kiest zo een parfum die echt bij haar/hem past. De fiche met je persoonlijke voorkeuren wordt per klant bijgehouden. Bovendien blijft het niet bij parfum. In Fine biedt ook lichaamsmelk, -olie en douchegels aan op basis van je gekozen parfum.

DSC00324Ik verlaat de zaak met een zeer fijn gevoel én persoonlijk parfum; niet alleen heb ik de ganse degustatie zonder hoofdpijn overleefd, ik heb ook duidelijk veel bijgeleerd over welke geuren bij me passen en heb een entertainende voormiddag achter de rug! Also sprach meine Nase.

Vergeet ook niet binnen te springen op de volgende laatavond-shopping in Gent op donderdag 3 april 2014. Je wordt er verwelkomd met een glaasje bubbels en bij aankoop van een parfum, ontvang je ook een gratis mini parfumverstuiver om in je handtas op te bergen!

Ook graag geweten welke parfum bij je past? Wij mogen één cadeaubox t.w.v. 59 EUR weggeven (doosje met lege flacon)! Deze kan je dan inruilen voor een parfumdegustatie, waarbij je op het einde de zaak verlaat met een gevulde 50 ml flacon eau de parfum naar jouw keuze.

Wat dien je hiervoor te doen? Onderstaand contactformulier invullen met antwoord op onderstaande vragen. Deelnemen kan van 17/03/2014 tem 31/03/2014. (1 deelname per persoon). De winnaar wordt begin april bekend gemaakt.

1. Geef antwoord op de vraag: Wat is de slogan van In Fine? Tip

2. Laat ons weten waarom jij die parfumdegustatie verdient! 

Verdere info over In Fine Gent:

Website

Facebook

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s