Peaberry coffeebar

Onlangs bezochten we Peaberry Coffeebar in de Limburgstraat 24. Vlak naast Cremerie Gerard, de leuke ijsjes-nieuwkomer.

Laurence De Jonghe opende er haar eigen koffiezaak in een strak, maar toch gezellig en speels interieur. We troffen haar aan in volle voorbereiding voor de finale van het Belgian Aeropress Championship dat later die avond zou plaatsvinden. De voorrondes had ze reeds overleefd, daar waar andere Gentse bekende koffiebars reeds moesten afhaken.

Aeropress, quoi? Het ziet er een beetje uit als een bong, maar dan toch niet helemaal. Je kan met verschillende soorten koffiemalingen, doorlooptijden en watertemperaturen volledig andere resultaten krijgen. Schep het koffiemengsel erin, giet heet water erop en persen maar. Wij waren er niet in thuis, dus gaf Laurence ons een demonstratie van haar recept. Het kopje koffie dienden we te cuppen (slurpend opdrinken). De smaak is veel intenser dan van een gewoon kopje koffie. Had ik nog niet eerder geproefd, lekker!

Verder staat Peaberry gekend voor de lekkere gebakjes van Madam Bakster, de ‘salad in a jar’ (ook take away en op bestelling mogelijk), de boterham met ei en spek, huisgemaakte limonades, de groene Matcha Kokos Latte en de verschillende lekkere verse koffies (espresso, doppio, americano en slow coffee). Redenen genoeg dus om langs te gaan!

Meer info kan je vinden op de Facebookpagina of de website.

PS: achteraf vernomen dat Laurence de Belgische finale niet gewonnen heeft, maar we zijn toch erg trots op haar straffe prestatie!

peaberry1peaberry2peaberry4peaberry6peaberry7peaberry8peaberry9peaberry11peaberry12peaberry5.jpg

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Yes, ik ben echt fan van deze plek! Ik kwam er nog maar 1 keer maar de soja cappuccino en cheesecake waren hemels 🙂 & vriendelijk is ze absoluut!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s