VA-TOUT – juwelencollectie “Refined”

Juweelontwerpster Line Vanden Bogaerde stelde deze week – op 3 december 2014 – haar nieuwe collectie “Refined” voor. Sinds 2011 werkt ze haar collecties uit onder het label VA-TOUT. “Refined” is de derde collectie na de eerder verschenen “Rock” en “Jeu de boules“. Naast de nieuwe collectie werd ook het nieuwe atelier ingehuldigd in de Begijnhoflaan. Bewust geen winkel, maar een open atelier waar je op afspraak – zowel ’s avonds, overdag als in het weekend – kan komen kijken en passen. Dus graag even bellen of mailen op voorhand.

Line Vanden Bogaerde studeerde grafisch ontwerp aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Haar passie voor juwelen dreef haar vervolgens richting een opleiding tot goudsmid, aangevuld met masterclasses bij verschillende gerenommeerde keramisten in binnen- en buitenland. Al deze invloeden leidden tot een eigen vormtaal, waarin Line de ambacht van keramiek verenigt met het smeden van edelmetalen. Lines juwelencollecties zijn abstract, uitgepuurd, tijdloos én ecologisch. Elk juweel vervaardigt ze zelf met kundige hand in haar atelier in hartje Gent. Sinds 2011 is ze de drijvende kracht achter VA-TOUT, haar eigen juwelenlabel.

De juwelen van VA-TOUT zijn 100% handgemaakt, een verwerking uit pure materialen, eenvoudige vormen en structuren. Zo werkt Line onder meer met Sterling silver, Fine Bone China en sinds kort ook met Fairtrade goud. Fairtrade betekent dat je als koper en drager van het juweel zeker bent van de afkomst van het gebruikte goud. Bovendien krijg je de garantie dat de Zuid-Amerikaanse goudmijnwerkers een eerlijk loon of eerlijke prijs krijgen, dat er toezicht gebeurt op hun werkomstandigheden (beschermende kledij, veiligheidsvoorschriften,…) en dat de ecologische impact van de goudwinning tot een minimum beperkt blijft door kwik en andere giftige stoffen te vermijden in het proces.

De nieuwe collectie kan je ook bewonderen via de webshop. Verdere info kan je vinden via de website of de Facebookpagina.

vatoutrefined refinedvatoutrefined1 vatoutrefined2 vatoutrefined3 vatoutrefined4

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s