Galerie Ganache

Geopend sinds begin november aan de Limburgstraat 14.

Galerie Ganache is een tweeledig concept, gevestigd in een historisch pand aan de Gentse Sint-Baafskathedraal met als opzet het versmelten van verschillende werelden. Het is een combinatie van een kunstgalerij met een chocoladehuis. De vrouw achter Galerie Ganache – Annelies Ysebaert – is letterlijk en figuurlijk de architect van het concept. Haar doel is een warme plek in het centrum van Gent te creëren, waar mensen samenkomen en graag vertoeven. Ze wil de bezoeker verrassen en iets nieuws laten ontdekken. Kunst, ambacht en chocolade staan hier centraal.

De Galerie wil een platform bieden aan zowel jong opkomend talent als aan gevestigde waarden. “Ik zie de galerij als een lab voor vernieuwing waarbij hedendaagse kunstenaars de vrijheid krijgen om te experimenteren in een fris en authentiek kader”, aldus Annelies. Er worden geregeld tentoonstellingen georganiseerd. Meer over deze data en de kunstenaars kan je hier vinden.

Met Ganache wil ze onze Belgische traditie en ambacht ondersteunen. Alle producten zijn verfijnde artisanale creaties met pure smaken, gemaakt door top chocolatiers. Er wordt gewerkt met Belgische chocolade. “Ik wil met Galerie Ganache de ambachtelijke manier van werken ondersteunen. De producten uit het assortiment zijn stuk voor stuk 100% artisanaal gemaakt met enkel de beste ingrediënten en zonder additieven.” Hiervoor wordt er samengewerkt met Marc en Frederic. Marc is ambassadeur van de Belgische chocolade en ontving al verschillende eretitels (onder andere de prestigieuze ‘Relais Dessert International’, een titel voor de beste patissiers over de hele wereld). Hij brengt een stukje Parijs naar Gent. Frederic is uniek omwille van zijn duurzaam productieproces. Hij maakt zelf zijn chocolade (van boon tot chocolade), iets wat maar enkelingen doen in België. Zijn eigen geraffineerde stijl en persoonlijkheid worden weerspiegeld in de chocolade.

Galerie Ganache heeft een eigen theesommelier in huis: Ann Van Steenkiste. Ann bezoekt graag theeplantages en wil enkel plantages met een rijke biodiversiteit en waar de mensen in goede omstandigheden werken. De koffie is die van Thomas Labath – die we kennen van café Labath. Hij is een gepassioneerde Gentse koffiebrander. Hij gaat zelf zijn bonen selecteren om ze daarna met veel liefde te verwerken. Verder vind je op de kaart rijkelijke huisbereide chocoladedranken met amandelpraliné, speculoos, …

Ook worden er op regelmatige basis activiteiten en workshops georganiseerd. Elk weekend valt er hier wel iets te beleven. Galerie Ganache kan ook worden gereserveerd voor uw B2B vergadering, een thema-avond of teambuilding activiteit. Er kan een op maat gemaakte formule opgesteld worden naar eigen wensen en voorkeur.

Meer info kan je vinden op de website of de Facebookpagina.

galerieganache

galerieganache4 galerieganache5 galerieganache6 galerieganache7

galerieganache3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s