helen b & vrienden

Op zaterdag 11 oktober 2014 opent er een tijdelijke winkel en creatieve ruimte in de Serpentstraat 28 in hartje Gent, genaamd helen b & vrienden. Deze blijft geopend t.e.m. 31 december 2014.

Een woordje uitleg. helen b is het pseudoniem waaronder Helen Blanchaert nu al een tweetal jaar haar eigen creatieve ding doet; tekenen, zeefdruk, illustreren. Zo creëerde ze een heel eigen universum met eigen illustraties, een universum dat ze vooral op porseleinen bekers, kannen en broodplankjes tot leven laat komen. Ze zijn ondertussen te koop in winkels in Gent, Antwerpen, Kortrijk, Knokke, Oostakker, Laarne en Wenduine, maar ook in Amsterdam, Utrecht, Berlijn en Parijs. helen b & vrienden zal, naast de geïllustreerde porseleinen bekers, kannen en plankjes, een unieke selectie stijlvolle objecten, gebruiksvoorwerpen, sieraden, meubilair, verlichting, foto’s, illustraties, kaarten, posters, zines, enz. aanbieden. Daarnaast zal de winkel ook gebruikt worden voor allerhande workshops.

helenb6

helenb7

Maar er is meer.

1. Naast eigen werk, gaat ze daarbij ook vooral in zee met ontwerpers, merken en creatieve zielen waar ze zelf achter kan staan. Zo is er o.a. een samenwerking met Eva Mouton waarvan een geïllustreerde porseleinen beker enkel en alleen bij helen b & vrienden te koop zal zijn in een gelimiteerde oplage. Ook (voorlopig) alleen te vinden bij helen b & vriendenSlim, de strak vormgegeven en handige opvouwbare houten kruk van de interieurarchitecten van Arbijt. Daarnaast ook de Animaux Speciaux van Leuvenaar Jeroen Lemaitre naar Gent. Lemaitre zet dieren, insecten en vlinders uit de tropen op en maakt er onmisbare statement pieces van voor ieders interieur. Hij zal ook een workshop taxidermie komen geven in de winkel.

Animaux Speciaux
Animaux Speciaux

Dat zijn slechts enkele van de namen. helen b heeft heel veel vrienden en we zien ze allemaal even graag. In totaal wordt er werk aangeboden van ruim 30 verschillende creatieve talenten of merken.

2. Een tweede belangrijke pijler van helen b & vrienden vormt de creatieve ruimte. In de winkel zullen regelmatig workshops georganiseerd worden rond keramiektransfers, werken met porseleinstift, taxidermie, illustratie, enz. Op die manier worden mensen in contact gebracht met allerlei creatievormen. De workshops zullen gegeven worden door Helen zelf of door bevriende creatievelingen. Inschrijven voor de workshops kan hier!

Meer info over de verschillende samenwerkingen kan je vinden op de Facebookpagina of de website.

Openingsuren:

Oktober – november: woensdag t/m zaterdag: 13u tot 17u30

December: dinsdag t/m zaterdag: 11u tot 17u30.

Ook open op de koopzondagen 21 en 28 december. Op de overige zondagen worden er workshops georganiseerd en krijgen de deelnemers ook de mogelijkheid aankopen te doen in de winkel.

 helenb helenb2 helenb3 helenb4 helenb5

 

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s