Baravins

Geopend sinds midden mei 2014 aan Steendam 53.

Baravins is een een trendy, eigentijdse wijnbar geopend aan Steendam, vlakbij Sint-Jacobsstaat. Baravins staat uiteraard voor “Bar à Vins”, welke wijdverspreid zijn in Frankrijk. Deze Franse klassieker hebben ze vertaald naar de 21ste eeuw, met een frisse, no-nonsense Gentse toets. Hip, trendy, modern en klassevol, zo zou je Baravins misschien nog het beste kunnen omschrijven.

Deze kernwoorden vind je zowel terug in het interieur als op de eigenzinnige wijnkaart: deze bestaat uit wijnen afkomstig van kleine familiale wijnhuizen die ze ontdekten tijdens hun zoektocht naar kwaliteit. Minder bekende huizen maar daarom niet aan kwaliteit inboetend… Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Argentinië, Hongarije, Griekenland,… om er maar enkele te vernoemen. Verschillende wijnen zijn zelfs exclusief in België bij Baravins te ontdekken! De kaart is samengesteld gebruikmakend van het belangrijkste zintuig als het op wijn aankomt: de smaakzin!

Hun eigengereide selecties beperken zich echter niet tot de wijnkaart. Zo hebben ze ook fruitsappen gemaakt van wijndruiven; je vindt er verrassende koffie- en theebereidingen terug en zowel klassieke als “vergeten” apero’s zoals Suze, Punt e Mes en pastisbereidingen. Dit loopt door tot hun bierkaart, bewust beperkt gehouden tot enkele pareltjes.

Meer info kan je vinden op de Facebookpagina en de website.

PS: Maak er een gezellig weekend van! Nog op zoek naar Hotels in Gent of een overnachting in Gent?

baravins baravins2 baravins3 baravins4

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s