Bugs&lunch

Geopend vanaf zaterdag 13 september aan de Burgstraat 19.

Zaterdag ging het eerste gastronomisch insectenrestaurant in ons land open. Vanaf nu dus een plaats waar je culinair kan genieten van krekels, sprinkhanen en wormen op je bord. Zaakvoerders David en Liesbet deden hiervoor hun inspiratie op tijdens het vele reizen doorheen Azië. Het restaurant vind je in hetzelfde gebouw als Le Jardin Bohémien. De achterkant van het gebouw werd ingericht als restaurant.

Insecten eten? Hmm, logisch dat je op het zicht niet echt overtuigd bent. Daarom proberen ze in de keuken de borden er heel erg smakelijk te laten uitzien en worden de insecten altijd in combinatie met bekende gerechten geserveerd. Denk bijvoorbeeld aan: springrolls met meelwormen, steak tartare met sprinkhanen, en om af te sluiten een moelleux met meelwormen… Ook worden alleen maar insecten bereid, die goedgekeurd werden voor consumptie. Kakkerlakken zal je er dus momenteel niet vinden.

Mensen die nog niet geheel overtuigd zijn om dit te proberen, maar wel nieuwsgierig geworden zijn, kunnen ook terecht in de Papegaaistraat bij De Frietketel om kennis te maken met de krekelkroket.

Meer info kan je vinden op de Facebookpagina of de website.

Update 22/10/2014: Bugs&Lunch wordt Bugs en laat de lunch hiermee vallen. Ze gaan voluit voor het diner en de krekelkroket. Meer info.

bugslunch1 bugslunch2 bugslunch3 bugslunch4 bugslunch5

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s