Alpronista Sky Box at M with a view

Ik was deze week te gast bij M with a view in de Alpronista Sky Box om te genieten van een inspirerende, culinaire Alpro workshop verzorgd door Coeur d’Artichaut catering. Mijn ticket tot de hogere sferen werd afgeleverd door Belmodo.tv. M with a view is een rooftop pop up restaurant – intussen toch al bezig aan jaargang drie – kind van Coeur d’Artichaut en bevindt zich op 30 meter hoogte aan de Gasmeterlaan 110 aan de Tondeliersite bovenop het statige fabrieksgebouw van de Nieuwe Molens. Belmodo.tv stelde me een duo-ticket ter beschikking, dus mocht ik een vriendin gelukkig maken. Meteen ook een strak plan om mijn povere kookkunsten te verstoppen, aangezien er die avond in groepjes van twee werd gekookt.

Bij aankomst worden we met een grote lift tot op duizelingwekkende hoogte gebracht. We arriveren iets te vroeg, maar dat vormt geen belemmering. Intussen kunnen we genieten van een glaasje bubbels en het prachtige uitzicht over de stad en installeren we ons in de oranje zonnestoelen op het zonovergoten terras. De overige Alpronista’s zijn intussen ook gearriveerd en kijken nieuwsgierig rond. Zes enthousiaste deelnemers, opgedeeld in 3 teams die elk een gang van de menu voor hun rekening zullen nemen. Telkens onder het professionele en goedkeurende oog van de aanwezige Coeur d’Artichaut catering lady-chef Myriam. De naam van de Sky Box laat je het al vermoeden, vanavond wordt er gekookt met lekkere en gezonde producten van Alpro. We worden na een woordje uitleg naar onze tafels geleid, waar alle ingrediënten en kookwaar op ons staan te wachten. Groep één neemt de appetitizers voor hun rekening, groep twee het voorgerecht en wij mogen het hoofdgerecht én dessert voor onze rekening nemen. Als dat maar goed komt… Gelukkig heeft mijn +1 op dat gebied wat meer ervaring. We krijgen een keukenschort om en naarstig beginnen we te snijden, te proeven en te koken. De recepten blijken goed lees- en uitvoerbaar en al gauw staan onze potten te pruttelen op het vuur.

De voorbereidingen zijn getroffen, de tafel gedekt en de magen beginnen te knorren bij het ruiken en zien van de eerste creaties. Het eerste groepje – met zowaar een man tussen al dat vrouwelijk geweld – brengt de hapjes: guacamole met getoast naanbrood, een groentenwrap in rijstpapier met peanutdip en geroosterde kikkererwten. Een frisse start, de dips met Alpro-variaties vallen enorm in de smaak. Op naar dat voorgerecht! Groepje twee verzorgde dit en maakte een raw lasagne met courgette, cashew, basilicum en tomaat. Lekker, licht en de smaken zitten goed, daar is iedereen het unaniem over eens. Straks halen we onze creaties te voorschijn. Eerst nog even in de potten roeren, proeven en laten herproeven door Myriam om toch maar zeker te zijn. Het moment is aangebroken waarop we onze chili sin carne met Alpro soya fijngehakt met guacamole en tortilla serveren. Ja hoor, hij is gelukt en smaakt heerlijk. Oef! Onze buiken zitten intussen behoorlijk gevuld, maar na wat keuvelen aan tafel vinden we nog een plaatsje voor het dessert. Opnieuw uit onze kooklepel geschud. En dat laatste mag je wel heel letterlijk nemen. Terwijl mijn teamgenoot kokospannenkoeken met Alpro Coconut staat te bakken, mag ik de Alpro soya opkloppen. Manueel. Na ettelijke minuten zwoegen en van arm veranderen, kunnen we de pannenkoeken opdienen met rood fruit en de – luchtig, maar niet té – opgeklopte Alpro soya. De avond is intussen gevallen en we genieten van ons dessert met zicht op de Gentse skyline waar zich heel veel kleine lichtjes beginnen af te tekenen. Super gezellig!

Zelf eens testen? Alpro verwent alle Alpronista’s met een gastronomische formules aan een exclusief tarief.

  • Restaurant op donderdag, vrijdag en zaterdag: viergangenmenu voor 40 euro p.p. i.p.v. 59 euro
  • Brunch hang-out: brunchformule voor 20 euro p.p. i.p.v. 25 euro, met Alpro Mild & Creamy, granola en andere dagverse toppings, croissant, brood, zoet en hartig beleg, vers sinaasappelsap en bubbels

Reserveren kan via de website van M with a view of de Facebookpagina.

20140805_192049~2

20140805_180327~2

20140805_202329~2

20140805_202426~2

20140805_202228~2

20140805_204350~2

20140805_214422~2

20140805_215150~2

20140805_220425~2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s