Backstay Hostel

Backstay Hostel heeft de deuren geopend sinds 20 juni 2014 aan de Sint-Pietersnieuwstraat.

backstay opening Deze Gentse jeugdherberg is gesitueerd in een monumentaal Art Deco pand in het centrum van de stad. De hostel vond zijn thuis in het voormalige redactiekantoor van ‘Dagblag Vooruit’. Dit pand, met zijn opvallende, mat-glazen eclectische gevel, spreekt op zijn minst tot de verbeelding van velen. Na de stopzetting van de activiteiten van ‘Dagblad Vooruit’ werd het pand in de jaren tachtig omgevormd tot het cultuurhuis ‘Backstage’. En onder die naam is het bij de meeste mensen tot op vandaag nog steeds gekend. Midden in de universiteitskern van de stad, tegenover het gerenomeerde kunstencentrum Vooruit en op wandelafstand van het historische centrum is de hostel perfect gelegen. Met een capaciteit van 108 bedden zijn ze één van de grootste hostels in de Gentse regio. Het hostel heeft een capaciteit van 108 bedden in diverse slaapzalen en privé-kamers, een gezellige foyer en een eigen Backstay bar. Alles gerund door een jong en dynamisch team met één doel: bezoekers een uniek en fantastisch verblijf in Gent bezorgen.

De kamerprijzen variëren tussen de 20 EUR voor een nacht in de slaapzaal en 76 EUR voor een verblijf in een privékamer. De prijzen omvatten alles, gaande van ontbijtbuffet, lakens, WiFi, lockers, internet en bagageruimte. In de hostel werd er ook een blogkamer voorzien. De schrijfkamer gesitueerd in de verlichte toren van de voorgevel, wordt gratis ter beschikking gesteld van reizigers en Gentenaars om hun verhalen neer te pennen.

Op het gelijkvloers is er dus ook een bar aanwezig – geopend van 8 tot 22u – die een levendige ontmoetingsplaats voor onze reizigers, Gentenaars en zeker ook de studenten wil zijn. Een inspirerende en toegankelijke plek waar men zich tegoed kan doen aan internationale kranten, reisgidsen en bergen literatuur.

Meer info kan je vinden op de website of facebookpagina.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s