De Superette

superetteHet was wat zoeken naar de precieze openingsdatum, maar eind mei 2014 opende sterrenchef Kobe Desramaults zijn jongensdroom en tevens bakkerij De Superette aan de Guldenspoorstraat 29. Oud-studenten kunnen zich de locatie van de bakkerij wellicht herinneren als de plaats waar je rustig inkopen kon doen bij Superette Edwin. Edwin deed zijn deuren toe, Kobe wilde brood bakken nieuw leven inblazen, et voila, De Superette was born.

Zeg trouwens niet zomaar bakkerij tegen De Superette. Het is een echte artisanale buurtbakkerij. Alles gebeurt er op de oude ambachtelijke wijze: brood op basis van zuurdesem en gebakken in een echte houtoven. In deze oven wordt het brood gebakken op de plaat waar ook het vuur wordt gestookt. Hij zocht de kennis zelfs over zee en kwam uit bij de Amerikaanse Sarah Lemke, een dame met veel ervaring op dat gebied.

superette2Het meel wordt gemalen in een oude molen in Knesselare. Er werd ook gedacht aan het visuele aspect: klanten kunnen zien hoe het brood gekneed en gebakken wordt. Overigens is de helft van de zaak een brasserie, voorzien van tafeltjes waar je meteen de verse broodgerechten en kleine snacks – denk aan: croque-monsieur, hamburgers en soep – kan degusteren. Er is ook een barista aanwezig om je te voorzien van een lekkere koffie. Stijl van de zaak? Geen poespas, back to basics: een schitterende grote, houten toog en het gevoel van een lekker ouderwetse bakkerij. Schitterend.

Naast brood, vind je er nog ander artisanaal lekkers op basis van andere graansoorten of croissants, maar voor crème-patékes ben je aan het verkeerde adres. De openingsuren wijken af van een ‘gewone’ bakkerij: je kan er terecht van acht uur ’s ochtends tot één uur ’s nachts, van ontbijt tot snelle hap of om gewoon te genieten van het authentieke. Voor een klein brood betaal je 3,5 EUR en voor een groot brood 6,5 EUR.

Meer info: Facebook

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s