GIVE AWAY: Gent Smaakt!

gent smaakt!Gent Smaakt!, het grootste en lekkerste openluchtrestaurant van Gent, gaat binnenkort opnieuw van start, dit keer op het Emile Braunplein van 28 mei t.e.m. 1 juni, en is hiermee aan zijn vierde editie toe. Vijf meidagen lang wordt het weer heerlijk vertoeven voor een gastronomische vijfdaagse onder de torens van de Arteveldestad. Het nieuwe concept van een ruim aanbod aan open kookstanden rond centrale terrassen werd vorig jaar aardig ‘gesmaakt’ en dit jaar doet Gent Smaakt! er dan ook graag nog een schepje bovenop. De ingrediënten voor dit succesrecept anno 2014 zijn: topgastronomen, culinaire passies met een ster en artisanale meesters. Een volledige lijst van de standhouders vind je hier.

gent smaakt 1Nieuwsgierig kuierend langs de diverse standen kan je je als gepassioneerde gastronoom of toevallige passant laten verrassen door wat onze chefs te bieden hebben. In hun ‘open keukens’ bieden zij u een mini-versie aan van hun favoriete gerechten die je kan degusteren op één van de centrale terrassen of food courts. De Stadshal fungeert als één van deze terrassen. De Franse fine cuisine kan u wel bekoren of u wilt de wereldkeuken wel eens uitproberen, maar uw gezelschap prefereert een dessertje? Ieder van u kan de gerechtjes afhalen bij de chefs van zijn of haar keuze en er vervolgens toch als gezelschap van genieten op één van de food courts van dit grote openluchtrestaurant. Een echte bourgondiër houdt echter van spijs én drank. Wenst u een smaakmakende apero, een bij uw gerecht passend glaasje wijn of bier of bent u gewoon toe aan iets verfrissends, dan kan u terecht aan de centrale bar.

gent smaakt sfeer’s Namiddags worden naar goede gewoonte opnieuw een aantal workshops en infosessies georganiseerd. Gault&Millau topchef Lieven Lootens, chef van ’t Aards Paradijs en het nieuwe belevingsrestaurant Naturell, verwelkomt u in zijn culinaire workhop en laat u genieten met al uw zintuigen, want koken is voor Lieven een combinatie van gevoel en wetenschap. Groenten spelen hierin de hoofdrol, wat de chef enkele jaren terug de titel ‘Groentekok van het jaar’ opleverde. Koken is echter ook de kunst van het combineren. Tijdens onze wijndegustatie door onze wijnpartner Caves St.-Amand en kaas-& bierdegustatie door Kaasmeester Van Tricht en brouwerij Duvel Moortgat leert u de gastronomie op het bord te versterken in het glas. Daarnaast demonstraties van Eurotuin over de m² moestuin en het gebruik van onze zintuigen in de tuin. En naar jaarlijkse gewoonte gaat Wim Ballieu opnieuw aan de slag met kinderen. Geen desserts dit jaar, maar gehaktballen van Balls & GloryOp het Goudenleeuwplein kan de fijnproever met een hart voor traditie zijn ogen en smaakpapillen de kost geven. Ambachtelijke meesters bieden er hun met liefde gemaakte lekkernijen aan. Stuk voor stuk huisbereide delicatessen.

gent smaakt 2Meer info over het volledige programma, workshops en inschrijvingen vind je hier.

De toegang tot dit evenement is gratis. Voor de gerechten en dranken betaalt u met de unieke munt van Gent Smaakt!, de ‘Gentse stropkes’ die u ter plaatse kan aankopen. Voor één stropke betaalt u één euro. Dranken zijn er al vanaf 2 stropkes en gerechtjes reeds vanaf 3 stropkes. Zo kan u democratisch genieten van wat de chefs te bieden hebben.

fruitesse beterMaar we hebben nog meer smakelijk nieuws: Gent Smaakt! wil jullie nu al verwennen in aanloop van hun vijfdaagse. We mogen – hou je vast aan de takken van de bomen – 20 geschenkverpakkingen met Liefmans Fruitesse bier wegschenken (4 biertjes met aangepast glas)! Vul onderstaand formulier in om kans te maken op één van deze pakketten!

gent smaakt

3 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s