Essence Cuisine Pop-Up Resto

Essence_Portrait_Shot3_101 V1Van 17 april t.e.m. 30 juni kan je terecht aan Steendam 74 voor een nieuw culinair concept: Essence Cuisine! Onder de slogan Fuel For Life biedt Essence – een pop-up formule – een gourmet keuken aan op basis van plantaardige en rauwe ingrediënten. Essence staat voor een restaurant dat draait op ‘pure food’ en waar smaak en gezondheid elkaar in stijl aan tafel ontmoeten. De waarden van Essence zijn gebaseerd op volgende pijlers: gezondheid, duurzaamheid, gelukkig zijn, smaakvol, natuurlijk en cutting edge.  Het aanbod zal bestaan uit een lunch, dinner, brunch in het weekend en take away.

De bezielers zijn Bart Roman, jonge entrepreneur en medeclubeigenaar van Kitsch, Magic en Club 69 en Julie Van Den Kerchove, professionele ‘raw food’ coach, chef en schrijfster afgestudeerd aan het gerenommeerde Living Light Culinary Institute in Californië. Beide zijn ervan overtuigd dat het huidige tijdskader geen beter moment kon scheppen om een concept als Essence in te leiden. Terwijl het publiek kritischer kijkt naar voeding en gezondheid biedt deze nieuwe mindset een veelbelovend alternatief.

Essence_Food_Shot2_005Een gezonde levensstijl rijk aan verse groenten en fruit heeft oneindig veel voordelen, zoals: scherpere concentratie, positieve mind set, meer energie, diepere en vastere slaap, natuurlijke ontgifting, sterker immuunsysteem, gewichtsverlies, een mooiere huid en glanzend haar.

Wat mag je nu verstaan onder de termen ‘pure and raw food’? Essence Cuisine werkt met de lekkerste pure ingrediënten – voornamelijk verse groenten, fruit, noten en zaden – die niet worden verhit boven ongeveer 48° Celsius om zoveel mogelijk vitaminen, mineralen en smaak te behouden. Essence_Food_Shot4_013Enkele voorbeelden: er wordt o.a. gewerkt met gojibessen, chiazaden, moerbeien, carobe-, maca- en lucumapoeder, tamari, agar agar, … Elk gerecht is volledig vrij van geraffineerde suikers, melkproducten, gluten (tenzij anders vermeld) en kunstmatige toevoegingen. Raw food zal je helpen om meer energie te krijgen, je ideale gewicht te bereiken, je gezondheid & uithoudingsvermogen te verbeteren en elke dag te genieten van een stralende huid. Daarvoor worden speciale bereidingstechnieken aangewend: een droogoven, slow-juicer of een hoge-snelheids-blender.

Meer info over menu en reservatie:

Website of Facebook

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s