Volta

Yes, we zijn er geraakt! Eindelijk, hoezee! En nu maar hopen dat ze onze verwachtingen kunnen waarmaken uiteraard. Er waren recent een aantal veranderingen in de samenstelling van het team bij Volta (Flemish Foodie Olly Ceulenaere vertrok er als chef om zijn eigen Publiek te openen, zijn sous-chef Davy De Pourcq nam het stuur over). We waren dus enorm benieuwd naar wat we mochten verwachten, zeker nu de gids van Gault Millau hen de respectabele punten 14/20 toekende.

volta

De entree is alvast in orde: Volta is gevestigd in een prachtig verbouwd pand met kelders aan de Nieuwe Wandeling.  De vorige bestemming was een ‘omvormingsstation’ van Electrabel. Het station kwam er in 1924 om een aantal grote bedrijven in de buurt en vooral katoenfabriek La Lys van energie te voorzien. Het is een opmerkelijk gebouw. De naam van het restaurant dien je ook te zoeken in de geschiedenis van het gebouw. Het verwijst namelijk naar de Italiaanse natuurkundige Allessandro Volta, de uitvinder van de elektrische batterij of de voltaïsche cel.

We bestelden een aperitiefje en besloten om ons te onderwerpen aan de volledige ervaring en gingen voor hun 6-gangen menu aan 65 EUR. We kregen enkele amuses, waaronder een bevroren gin tonic bolletje en een eischaaltje om uit te lepelen. Lekker en origineel! We wierpen intussen ook een blik op de bedrijvige open keuken – die helemaal niet stoort, maar volledig tot zijn recht komt in het pand – en de op temperatuur gekoelde wijninstallatie.

Helemaal ‘opgeladen’ – let op de intelligente woordspeling – na deze amuses, volgden de eerste twee gangen. Het eerste voorgerechtje bestond uit een flan van bloemkool als bodem met zuring, couscous en wilde zeebaars. Een waar kunstwerkje afgewerkt met fleurige bloempjes. Het tweede voorgerechtje was een Zeeuwse platte oester met dashi en avocado. We namen de wijnen per glas en lieten ons hierbij begeleiden door de sommelier.

IMG_20140226_112656IMG_20140226_112642

Hierna volgden de overige twee gangen. We kregen eerst een bouillabaise met grietbot en winterprei. De zeevruchten in de bouillabaise konden ons zeer bekoren. Daarna volgde een sappig stukje kalfslonghaas met aardpeer, peterseliewortel en koffie. Let ook op de gouden capsule waar er een sausje in bewaard werd. Feest in mijn buik!

IMG_20140226_112630IMG_20140226_112617

Daarna volgden er twee dessertjes. Het eerste met chocolade, granny smith, gezouten karamel, calvados en yoghurt. Het tweede op basis van amandel, sinaasappel en witte chocolade. We hadden iets te vieren die avond en hadden dat ingevuld op het reservatieformulier. Volta had aandacht voor onze wensen en bracht ons een fijne attentie bij het laatste bordje. Bedankt!

IMG_20140226_112558IMG_20140226_110348

Buiten het feit dat het eten giga lekker was, de hoeveelheden perfect, de borden visueel heel erg aantrekkelijk waren en dit de verdienste was van het volledige keuken-team, mag ik zeker de rest niet vergeten. De bediening was de ganse avond – van bij het onthaal tot het afscheid – heel erg attent en professioneel. De wijnsommelier legde ons alles graag uit en hoewel we zelf geen kaas namen bij het dessert, waren we uitermate geamuseerd door het observeren van de man met de kazen om alles tot in de perfectie voor te bereiden. Een waar plezier om een team zo gepassioneerd bezig te zien.

Onze conclusie: enkele dagen na datum, scanderen onze magen nog steeds de hunkerende woorden: nog, nog, nog!

Meer info vind je op hun Facebookpagina of hun website.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s