GANDioos: restaurant Lof

GANDioos

We mochten onlangs een bon weggeven van GANDioos (zie hier) en in tussentijd hebben we er zelf eentje uitgetest. GANDioos nog even in het kort voor zij die er niet vertrouwd mee zijn: dat is een cadeaubon waar je kan kiezen uit 40 adressen in de Gentse regio. Je krijgt er geen opgelegde arrangementen, jij bepaalt zelf wat je neemt. De bon gaat in mindering van de totaalrekening. Interessant niet? Wel dat vonden wij ook. Bovendien zijn de geselecteerde zaken ook niet de minste en dat maakt de keuze er niet makkelijker op.

De bon is vergezeld van een luxeboekje waarin alle adressen beknopt worden voorgesteld met mooie publi-foto’s. Je hebt de keuze uit o.a. wellness, juweliers, kledingzaken, … en restaurants. Wij gingen voor het laatste en kozen voor een zaak die we nog niet eerder hadden uitgeprobeerd: Restaurant Lof.

IMG_20140129_060750

Restaurant Lof

Restaurant & Bar Lof behoort tot één van de nieuwe trendy restaurants in Gent. Het restaurant is een onderdeel van het hotel Grand Sandton Reylof, maar heeft toch een aparte ingang, zodat je meteen de juiste richting wordt uitgestuurd. Op weg naar het restaurant, kan je ook een blik werpen op de grote, open keuken.

Op de menukaart vind je allerlei Franse klassiekers terug, alles gepresenteerd op een moderne manier. Drie topdesigners zorgden voor een interieur dat een prachtige mix vormt van modern en klassiek. Stoffen van Christian Lacroix en Designer Guild zorgen voor nét dat ietsje extra. In het hart van het restaurant bevindt zich de imposante champagnebar, met een opvallend unieke toog. De sfeer zit hier alvast goed!

IMG_20140215_103343We werden in dit originele interieur onthaald en lieten ons overtuigen door het Valentijnsmenu dat uit 5 gangen bestond. Een eerste voorgerechtje met coquilles, selder en mierikswortel, een tweede met malse zwezerik en morilles. Daarna volgde het hoofdgerecht met anjouduif, pompoen, venkel en sinaasappel om af te sluiten met een waar plaatje van een dessert op basis van witte chocolade en een sorbet van dragon (lékker!) en koffie met (Gentse) versnaperingen. Geen koffiedrinker? Vraag dan zeker naar hun uitgebreide thee-kaart.

Elke gang was perfect van hoeveelheid, werd mooi gedresseerd afgeleverd en was om duimen en vingers bij af te likken. Geen zware kost, maar verfijnde creaties. De bediening was bovendien zeer professioneel en attent en serveerde alles aan een vlot tempo.

Restaurant Lof is zijn naam dus meer dan waard en mag zeker een gevestigde waarde in Gent worden. Hier zien ze ons zeker nog terug!

Website Lof en Website GANDioos.

PS: Maak er een gezellig weekend van! Nog op zoek naar een overnachting in Gent of Hotels in Gent?

lof1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s