Den Hoek Af

Het is alweer snel donker in de late namiddag, het waait, het regent, een mens zou er depressief van worden. En wat doet diezelfde mens dan? Gezelligheid opzoeken natuurlijk!

Nu gingen we op bezoek bij Den Hoek Af, gelegen in de Vlaanderenstraat nummertje 1 op – tromgeroffel – een hoek. De gevel is voorzien van een grote cartoontekening, een knipoog van de uitbater naar zijn voorliefde voor cartoons. Aan de kant van de Vlaanderenstraat is er ruimte voorzien voor een terras, waar het in de zomer ongetwijfeld heerlijk vertoeven is. Maar het is herfst en guur weer bovendien, dus kruipen we binnen.

IMG_20131109_070644

 Den hoek af biedt heel wat aan: gaande van ontbijtjes, koffies, huisgemaakte ice tea tot vlugge lunches, soep en zoet gebak (van Les Tartes de Françoise).

IMG_20131109_070714

Je kan er plaatsnemen aan kleine tafeltjes, maar er zijn ook gezellige hoekjes voorzien met warme retrozetels (resultaat van een speurtocht in Kringloopwinkels). In de zaak is er ook gratis WiFi voor de liefhebbers.

IMG_20131109_070831 IMG_20131109_070905

We kozen voor een vlugge hap: een toast met geitenkaas. Mits wat opleg krijg je er ook een portie groentjes bij. Om ons te verwarmen gingen we voor de nieuwe winter latte-speciaaltjes op de kaart: een latte speculoos (een latte macchiato met de heerlijke smaak van speculoos) en een choco-latte! De drankjes worden bovendien geserveerd met kleine versnaperingen. Leuke attentie! De koffiebonen komen van de kleine branderij Viva Sara. Alle koffies zijn bovendien ook verkrijgbaar met soja-melk.

IMG_20131109_070928 IMG_20131109_071058

Klaar met dit alles? Zet dan gerust je tocht verder in de Vlaanderenstraat, er bevinden zich nog heel wat interessante zaken: Joost Arijs, Restaurant Vrijmoed en Twiggy zijn enkele van de gekende namen.

Meer info kan je vinden op Facebook.

PS: Maak er een gezellig weekend van! Nog op zoek naar Hotels in Gent of een overnachting in Gent?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s