Shopping breaks – part 1: Café des Arts, Belfort Stadscafé en Gwenola’s Pannenkoekenhuisje

Shoppen in Gent, graag! Maar dan wel met de nodige, snelle verpozingen. We kiezen voor centraal gelegen adresjes, waarna we snel weer kunnen doorstappen.

Eerste break: lunchen bij Café des Arts aan de Schouwburgstraat. Het is niet de eerste keer dat ik hier kom, dus ik weet ongeveer aan wat ik mij mag verwachten: gezellige drukte, royale porties, vlotte en vriendelijke bediening en lekker eten. Prijs-kwaliteit een echte aanrader. Zeg hier niet zomaar ‘slaatje’ tegen hun salades. Met deze goedgevulde borden geraak je zeker de namiddag door, en dat is toch wat we nodig hebben vandaag. Ik kies voor een salade geitenkaas-spek-appel en mijn gezelschap voor een pasta met zalm. Heerlijk.

IMG_20131103_041101 IMG_20131103_041122

Tweede break: Belfort Stadscafé aan het Emile Braunplein. Even genoeg geshopt, de benen tonen de eerste vermoeidheidstekenen en we hebben dorst. Er is maar één oplossing: hydrateren! We kiezen voor een rustgevend, groen uitzicht en installeren ons op het terras van het Belfort Stadscafé. Om de nodige vitamientjes in te slaan, nemen we een Tropical Fruitmix: een smoothie van aardbei en banaan. Lekker verfrissend.

IMG_20131103_041040

Derde break: Gwenola’s Pannenkoekenhuisje aan de Donkersteeg. We hebben het wat gehad met het shoppen en willen de dag nog met een zoete toets afsluiten. We komen er aan wat na het ‘pannenkoekenuur’, maar worden vriendelijk onthaald en niets belet er ons om nog te kiezen voor – jawel – een lekkere pannenkoek! We nemen de variant met ijs en eentje met suiker. We krijgen snel een groot exemplaar geserveerd op retro-bordjes. Ideaal om de leuke dag in stijl af te sluiten!

IMG_20131103_040949 IMG_20131103_041018

 We kunnen terugblikken op een leuke, ontspannende dag en kijken nu al uit naar de volgende ‘Shopping breaks’-sessie. Ideetjes zijn steeds welkom!

See you next time!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s